понедельник, 8 декабря 2014 г.

Трішечки про мене




Я маю повну вищу педагогічну освіту за спеціальністю викладач історії, вчитель правознавства та працюю за отриманим фахом з 2004 року. У 2014 році - присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії».
Вдосконалюю свої професійні здібності за сучасними методиками викладання історії та правознавства.  Уроки намагаюсь, вдосконалювати використанням комплексу методів навчання, різноманітною структурою, раціональною організацією самостійної роботи учнів.
         У своїй роботі використовую ІКТ, сервіси web 2.0, краєзнавчий матеріал, інтерактивні зв’язки. У практиці моєї роботи є різні типи уроків, але особливу увагу приділяю інтегрованим та бінарним  урокам.
Уроки провожу, використовуючи як сучасні технології, так і традиційні форми навчання, які дають позитивний результат.  Навчаю учнів глибоко і свідомо сприймати складні історичні, суспільні та політичні події, аргументовано висловлювати свою думку. Одночасно використовую кілька каналів сприйняття інформації, що підвищує рівень сприймання та засвоєння знань. Саме тому, застосовую мультимедійні засоби (ігрові робочі поля, електроні  посібники, сервіси web 2.0,  програму «Соmtasia Studio»та ін.), які  дозволяють уявити складні процеси ситуації (поняття права та свободи, шляхи набуття громадянства, штурм кріпосної стіни, чудеса світу, побудова іригаційних систем).                         
         З вересня 2013 року викладаю у Дистанційній школі районну для учнів 9 класу. Більшість уроків розроблено у формі відео уроків, які розташовані на власному каналі YouTube.
        Мої учні є учасниками та неодноразовими переможцями районних та обласних етапів  конкурсу-захисту науково-дослідницьких  робіт МАН. Висока активність у позакласній діяльності: Міжнародний конкурс з українознавства (три роки – дипломи за кращу науково-дослідну роботу); Всеукраїнські конкурси: «Моральний вчинок», «Розкрилля душі», «Об’єднаймося ж, брати мої!», «Мрії збуваються!», «Права дитини починаються з прав людини», "Людина. Космос. Духовність" та інші. У результаті освітлення даних конкурсів у періодичній районній пресі («Радянська Таврія») неодноразово згадується і моє скромне  ім’я.
     Намагаюсь творчо працювати й над проблемою узагальнення досвіду роботи. Систематично, за допомогою системи Інтернет, розміщую свої надбання на власному  міні-сайті в «Соціальній мережі працівників освіти». http://nsportal.ru/rita-82/, блозі "Бойко Рити Миколаївни", на сайті «Учительській журнал – online» (видавництво «Основа»), на «Методичному порталі» (видавництво «Шкільний світ»), на педагогічному порталі «Відкритий світ» у рамках конкурсу розробок уроків для 7 класу у розділі ІІІ чверть – історія України – тема «Галицько-Волинська держава» розміщений цикл уроків. Також у періодичному журналі «Історія та правознавство  в школі» видавництва  «Основа». Беру активну участь у науково-практичних конференціях та семінарах районного та обласного рівнів.
     

Презентація про мене

Комментариев нет:

Отправить комментарий